همه چیز در مورد ساخت کیو آر کد
این روزها کمتر کسی است که درباره کیو آر کد چیزی نداند یا از آن استفاده نکند. اگر تا به حال به فروشگاه یا وب سایتی رفته اید و متوجه تصویری از نقاط سیاه و سفید تصادفی در یک مربع شده اید، پس یکی از میلیونها کد QR مورد استفاده کسبوکارها را دیده اید. اما ساخت qr code چطور انجام میشود؟
شاید خودتان ندانید، اما احتمالا شما هم به یکی از این کدهای کوچک و با مزه نیاز دارید. احتمالا زمانی که متوجه شوید که انواع جذاب تر، بامزهتر و کاربردیتری از این کدها هم قابل ارائه است، حتما به فکر ساخت qr code برای خودتان میافتید.
این مقاله برای این طراحی و نوشته شده است که همه چیز را در مورد ساخت کیو آر کد و انواع آن برای شما توضیح دهید. پس تا پایان آن همراه ما باشید تا جواب همه پرسشهای خود را بگیرید.
کیو آر کد چیست؟
اولین پرسشی که برای شما پیش خواهد آمد اگر با کیو آر کد آشنا نباشید، این خواهد بود که اصلا کیو ار کد چیست؟ کیو آر کد یا کد QR نوعی بارکد است، چیزی شبیه عکس زیر:
این کدهای تصویری از ژاپن سر منشاء گرفتهاند، جایی که در حال حاضر هم ساخت qrcode و استفاده از آن بسیار رایج است.
QR code مخفف عبارت Quick Response Code یا «پاسخ سریع» است. چون آنها را میتوان به سرعت توسط دوربین تلفن همراه اسکن کرد.
به طور خلاصه کیو آر کدها بارکدهایی قابل اسکن هستند که دادهها را ذخیره میکنند. در حوزه بازاریابی، آنها معمولاً برای هدایت کاربران به صفحات فرود، وب سایتها، رسانههای اجتماعی یا کوپنهای فروشگاه استفاده میشوند.
ساخت کیو آر کد کارت ویزیت رایج است. برای مثال شخصی می تواند یک کد QR در پشت کارت ویزیت خود چاپ کند تا شما با اسکن آن به صفحه لینکدین او بروید. از طرف دیگر یک کیو آر کد که روی یک بیلبورد بزرگ چاپ شده است، ممکن است شما را به صفحه آن کسب و کار خاص هدایت کند.
ساخت کیو آر کد به افراد کمک می کند تا اطلاعات زیادی را در یک تصویر کوچک جا دهند. این کدهای کوچک و کاربردی در حقیقت انواع پیشرفته بارکدهای قدیمی هستند.
بارکدهای میله ای فقط در یک بعد اطلاعات را ذخیره می کنند. یعنی آنها فقط میتوانند مقدار کمی از اطلاعات را، معمولاً در قالب اعداد، ذخیره کنند. اما یک کد QR در دو بعد داده ها را در خود ذخیره کرده است – از بالا به پایین و از راست به چپ. این مزیت به آن اجازه میدهد تا دادههای بسیار بیشتری را در خود جای دهد. دادههای ذخیرهشده در یک کد QR میتواند شامل نشانیهای وب سایت، شماره تلفن یا حداکثر حدود ۴۰۰۰ کاراکتر متن باشد.
انواع کیو آر کد:
قبل از ساخت کیو آر کد باید انواع مختلف آن را بشناسید تا متوجه شوید کدام نوع برای شما بهتر است.
انواع کیوآرکد از نظر نوع محتوا و عملکرد:
ساخت qr code از نظر محتوایی به سه شکل استاتیک، داینامیک و اینتراکتیو انجام می پذیرد.
انواع کیوآرکد از نظر محتوا:
ساخت کیو آر کد می تواند برای محتواهای مختلف انجام پذیرد. کارت ویزیت، لینک، صوت و … از جمله محتواهایی هستند که می توان از طریق کیو ار کد ارائه داد.
انواع کیوآرکد از نظر طراحی:
تولید کیو آر کد میتواند به سه صورت ساده، گرافیکی و شفاف انجام شود که هر کدام از آنها ویژگیهای خاص خود را دارند و برای مصارف خاصی استفاده می شوند.
می توانید اطلاعات کامل تری را در مورد انواع کیو آر کد، در مقاله کیو آر کد چیست بخوانید.
ساخت کیو آر کد با تصویر و لوگو
یکی از پیشرفتهای شگفت در زمینه طراحی کیو آر کد، ساخت کیو آر کد با لوگو و ساخت کیو آر کد برای عکس است. کدهای معمولی، سیاه و سفید و غیر جذاب هستند و معمولا توجه زیادی را به خود جلب نمیکنند.
پس چه خوب است بتوانید لوگوی خود را در وسط آنها جا بدهید، رنگشان را تغییر دهید و یا از همه بهتر عکس شرکت خود را به شکل لوگو در بیاورید، کاری که شرکتهای بزرگ جهان انجام دادهاند. کیو آر کد با تصویر و لوگو در حقیقت نوعی کیو آر کد گرافیکی است.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره ساخت qr code با لوگو رایگان داشته باشید و یک کد زیبا و تحسین برانگیز را به صورت دینامیک و گرافیکی طراحی کنید، ما این کار را برای شما انجام می دهیم. لطفا با ما تماس بگیرید.
معایب کیو آر کد های رایگان:
حتما با کیو آر کد ساز های آنلاین آشنایی دارید. نرم افزارهای آنلاین و حتی رایگانی که با گرفتن اطلاعاتی کد مورد نظر شما را میسازند. اما باید بدانید این کد سازها معایب و محدودیتهایی در ساخت کدهای استاتیک و داینامیک دارند:
محدودیتهای کیو آر کدهای رایگان استاتیک:
- نمی توانید هر مدیایی را لینک کنید و صرفا محتوای متنی را در بر می گیرند.
- ظاهر زیبایی ندارند.
- به دلیل حجم زیاد پیکسل های دیتا نیاز به چاپ در اندازه بزرگتر دارند.
- غیر قابل ویرایش هستند.
- به قابلیت رصد آمار اسکن ها مجهز نیستند.
محدودیتهای کیو آر کدهای رایگان داینامیک:
- اکسپایر شدن و از کار افتادن ناگهانی
- نیاز به پرداخت هزینه بالای دلاری و ارزی برای فعال سازی مجدد آن ها
- عدم دسترسی به پشتیبانی
- ناسازگاری صفحات با زبان فارسی و کامل نبودن امکانات ارائه شده
روش های ساخت کیو آر کد
در این قسمت از مقاله دو روش ساخت کیو آر کد را بررسی میکنیم:
استفاده از یک کیو آر کد ساز رایگان:
کیو آر کد سازهای رایگان زیادی وجود دارند که با مراجعه به سایت آنها میتوانید کیو آر کد مورد نظر خود را بسازید. برای این کار کافی است راهنمای قدمبهقدم هر سایت را به خوبی دنبال کنید. با این حال اکثر این سایتها مراحل زیر را دارند:
1. با استفاده از مرورگر وب، به وب سایت کیو آر کد ساز بروید.
2. آدرس وبسایتی را که میخواهید کد QR برای آن ساخته شود، وارد کنید. همچنین میتوانید یک متن یا فایل را آپلود کنید (در مواردی که مثلا بروشوری طراحی کردهاید یا میخواهید منوی رستوران را در کد قرار دهید).
3. برخی از کیو آر کد ساز ها این امکان را برای شما فراهم میکنند که برای کد خود یک فریم انتخاب کنید.
4. در این مرحله کد ساخته میشود. وقتی ساخت کیو آر کد تمام شد، روی کلید دانلود کلیک کنید تا کد سفارشی شما ذخیره شود.
هشدار: پیش از ساخت کیو آر کد به صورت رایگان (مخصوصا سرویس های رایگان سایت های خارجی) حتما به تبعات استفاده از انواع کیوآرکدهای رایگان و هزینه هایی که بعدا می توانند برای شما به بار آورند توجه نمایید.
ساخت کیو آر کد استاتیک با استفاده از گوگل کروم
با نصب برنامه گوگل کروم در موبایل آیفون یا اندرویدی خود میتوانید به شکل رایگان کد کیو آر از لینک های سایت بسازید. همچنین با استفاده از کامپیوتر هم میتوانید این کار را انجام دهید.
ساخت کیو آر کد استاتیک با کروم کامپیوتر
خوشبختانه، برای ساخت کیو آر کد و اشتراکگذاری در کروم ویندوز، نیازی به نصب افزونه کروم ندارد. اما، مطمئن شوید که کروم به آخرین نسخه به روز رسانی شده است تا این ویژگی برای شما قابل اجرا باشد. مراحل ساخت کیو آر کد به شرح زیر است:
1.مرورگر کروم را روی رایانه شخصی خود راه اندازی کنید و سایت مورد نظر را باز کنید.
2. روی گزینه Share this page در نوار URL کلیک کنید. این گزینه به شکل یک فلش کوچک که از داخل یک جعبه بیرون آمده است در انتهای سمت راست URL قابل مشاهده است.
3. از نوار باز شده گزینه کیو آر کد را انتخاب کنید.
4. در پایین کد ساخته شده گزینه دانلود وجود دارد که با کلیک بر روی آن فایل ساخته شده در فرمت png در کامپیوتر شما ذخیره میشود. اسکن کردن این کد صفحه وب مورد نظر را برای شما باز میکند.
ساخت کیو آر کد استاتیک برای کاربران اندروید
1. برنامه Google Chrome را نصب کنید و به وبسایتی بروید که میخواهید ساخت کیو آر کد را برای آن انجام دهید.
2. در گوشه بالا سمت راست، روی علامت سه نقطه عمودی کلیک کنید.
3. در منوی کشویی باز شده روی Share ضربه بزنید، سپس گزینه QR Code را انتخاب کنید تا کد ساخته شود.
4. در زیر کد ساخته شده در صفحه بعدی که برایتان باز میشود، روی دانلود کلیک کنید تا کد در دستگاه شما ذخیره شود. سپس میتوانید آن را از طریق متن، ایمیل، برنامه پیام رسان و غیره برای دیگران ارسال کنید.
ساخت کیو آر کد برای کاربران آیفون یا آیپد
1. برنامه Google Chrome را نصب کنید و به وبسایتی بروید که میخواهید ساخت کیو آر کد را برای آن انجام دهید.
2. در گوشه سمت راست بالا در کنار نوار آدرس، روی نماد اشتراکگذاری کلیک کنید، علامتی که مانند یک مربع با فلش رو به بالا است.
3. به پایین اسکرول کنید و روی Create a QR Code ضربه بزنید.
4. روی Share ضربه بزنید، سپس نحوه اشتراک گذاری کد QR (از طریق متن، ایمیل، برنامه پیام رسانی و غیره) را انتخاب کنید.
5. اختیاری: میتوانید روی Save Image ضربه بزنید تا کد QR را برای استفاده در آینده ذخیره کنید.
معرفی کیوآرگرافی و مزایای آن:
ساخت کیو آر کد با ظاهری جذاب و محتوایی غنی یا کیوآرگرافی اکنون به عنوان یک ابزار بازاریابی برای جذب مشتریان بالقوه در سراسر جهان عمل میکند. این کدها در حقیقت نسل جدید کیو آر کد های قبلی هستند. اگر بخواهید مقایسه کنیم کیوآرگرافی در مقابل کیو آر کدهای معمولی مثل تلویزیون OLED در مقایسه با تلویزیون های سیاه و سفید است. برخلاف کدهای QR معمولی که سیاه و سفید هستند، کدهای QR بصری یا کیوآرگرافی از مفهوم تخیل و خلاقیت استفاده میکنند تا مشتریان جذب آنها شوند.
مزایای کیوآرگرافی:
کیوآرگرافی با افزودن یک طرح به جنبه خسته کننده و ابتدایی فناوری ابتدایی، کسب و کار شما را ارتقا میدهد.
در این شرایط، بازاریابی محصول یا برند شما با افزودن حس زیبایی شناختی بسیار مؤثرتر و کارآمدتر خواهد بود. رنگها، طراحی و به کار بردن لوگو و علائم راههای خوبی برای به جا گذاشتن اثر هنری و اثر گذاری موثر بر روی افراد مختلف یا مشتری بالقوه است.
فرقی نمیکند که فرد در ترافیک گیر کرده باشد، روی نیمکت پارک نشسته باشد و یا در یک رستوران باشد. به هر حال کیوآرگرافی آنقدر جذاب است که همه این افراد را ترغیب میکند تا با یک اسکن ساده دریابند که در پشت این طرح زیبا چه چیزی مخفی است.
در بازاریابی و تبلیغات، جذابیت بصری یکی از عوامل مهم در کمپین تبلیغاتی برند شما است. بسیاری از برندهای معتبر از کیوآرگرافی سفارشی برای کمپینهای بازاریابی خود استفاده میکنند.
اگر بخواهیم به طور خلاصه درباره مزایای کیوآرگرافی صحبت کنیم باید بگوییم این تکنولوژی جدید ساخت کیو آر کد تمام مزایای انواع قبلی را دارد. با این تفاوت که عنصر رنگ و هنر را در ظاهر و محتوا وارد بازی میکند. همانطور که یک تلویزیون رنگی با کیفیت خوب افراد بیشتری را پای خود مینشاند، کیوآرگرافی نیز نسبت به تکنولوژی قدیمی مشتری بیشتری را جذب میکند.
انواع کیوآرگرافی:
کیوآرگرافی هم مانند انواع ساده کیو آر کد میتواند استاتیک (ایستا) و یا داینامیک (پویا) باشد. همچنین میتواند انواع محتوا مثل کارت ویزیت، فایل، لینک، ویدیو، صوت، عکس، شبکه های اجتماعی، اطلاعات تماس (با قابلیت ذخیره به عنوان مخاطب)، موقعیت جغرافیایی و… را در خود جای دهد. با توجه به اهمیت جنبه بصری این نوع کد، ترنسپرنت (شفاف) و گرافیکی بودن تاثیر بیشتری بر روی ظاهر آن دارد.
کیوآرگرافیهای ترنسپرنت به شما کمک میکنند تا به راحتی کد خود را روی زمینههای مختلف بگذارید. در حقیقت پسزمینهای برای این نوع کیوآرگرافی وجود ندارد و شما میتوانید با خیال راحت شبیه یک استیکر شفاف با آن برخورد کنید.
گرافیکی بودن بودن کیوآرگرافی هم در حقیقت وجه تمایز این نوع کیو آر کد با انواع قدیمی آن است. به این معنا که شما میتوانید کد خود را با طرحها و رنگهای مختلف و به همراه لوگو دیزاین و طراحی کنید. برای مثال اگر رستوران دارید کیوآرگرافی شما میتواند شبیه یک ساندویچ رنگی خوش رنگ و لعاب باشد. یا اگر کافه دارید کیوآرگرافی منو شما میتواند شبیه یک قهوه باشد. همچنین می تواند در بردارنده لوگو و المان های هویت بصری شما نیز باشد.
با این حال در ساخت کیوآرگرافی و انواع قدیمی کیو آر کد یک ویژگی مشترک وجود دارد. آن این است که فارغ از ایستا یا پویا بودن، نوع محتوا و رنگ و لعاب ظاهری همه انواع کیو آر کد ها سه تا چشم دارند. البته در کیوآرگرافی این چشمها می توانند رنگی، با هندسه های متفاوت و درخشان باشند و توجه افراد را به خود جلب کنند.
جمع بندی
کیو آر کد نوعی بارکد است که به راحتی توسط دستگاه های هوشمند دیجیتال قابل خواندن است و اطلاعات را به صورت مجموعهای از پیکسلها در یک شبکه مربع شکل ذخیره میکند.
کیو آر کد اغلب برای ردیابی اطلاعات تکمیلی محصولات، کارت ویزیت، بروشور، اماکن تاریخی و گردشگری و… استفاده میشوند و چون بسیاری از تلفنهای هوشمند دارای خواننده QR داخلی هستند اغلب در کمپینهای بازاریابی و تبلیغات استفاده میشوند. با این وجود برای نشان دادن یک عکس، ارجاع به صفحات شخصی و مواردی از این قبیل هم میتوان از آن استفاده کرد.
ساخت کیو آر کد در انواع مختلف صورت میپذیرد: استاتیک و داینامیک، ترنسپرنت (شیشه ای یا شفاف) و گرافیکی از انواع آن هستند.
کیوآرگرافی نسل جدید کیو آر کد است که در آن رنگ و طرحها ظاهر ساده و قدیمی کدهای کیو آر را تغییر میدهند. تغییر رنگها و به کار بردن تصاویر جذاب در کیوآرگرافی نقش موثری در جذب مخاطب های بالقوه و ارتقای کسب و کار دارد. ساخت کیو آر کد به شکل رایگان امکانپذیر است. با این حال انواع رایگان دارای مشکلات و محدودیتهایی هستند که بسیاری از مشتریان را ترغیب به ساخت انواع سفارشی می کند.qr
ابوالفضل
سلام
من از یه سایت خارجی کد qr گرفتم و روی کارت ویزیتم چاپ کردم، الان چند هفتست که کار نمیکنه
چیکار باید بکنم درست بشه؟
محمدرضا بخشایش
سلام و درود
وقتتون بخیر
به نظرم دو تا راهکار براتون وجود داره:
اول اینکه به اون سایت خارجی به صورت دلاری پرداخت اشتراک سالیانه یا ماهیانه کیو آر کدتونو انجام بدین و فعالش کنید
دوم اینکه با سایت ما کیو آر کد جدید بسازید و روی کارت ویزیتای جدیدتون استفاده کنید، هر سوالی هم دارید در خدمتتون هستیم
ممنونم از نظرتون